PrintGRIP: De oplossing voor efficiënter zeefdrukken

test

Ben je het zat om te werken met rommelige, schadelijke palletlijmen tijdens het bedrukken van kleding? Dan is PrintGRIP de perfecte oplossing voor jou. Deze 1mm dikke polymer gel pad biedt een schoon, herbruikbaar en effectiever alternatief voor traditionele palletlijmen en zorgt ervoor dat jouw zeefdrukproces soepeler en efficiënter verloopt. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over de voordelen, het gebruik en de extra accessoires van PrintGRIP.

Wat is PrintGRIP?

PrintGRIP is een innovatieve gel pad die zorgt voor een stevige grip op verschillende stoffen zoals 100% katoen, 50/50 katoen/polyester mixen, 100% polyester en tri-blends. Met deze pad vermijd je de rommel van spuitbussen en de gezondheidsrisico’s van oplosmiddelen. Bovendien biedt het een duurzamer alternatief dat zowel jouw portemonnee als het milieu ten goede komt.

Voordelen van PrintGRIP

Het gebruik van PrintGRIP brengt talloze voordelen met zich mee die jouw zeefdrukervaring aanzienlijk verbeteren:

  • Makkelijk in gebruik: Geen gedoe meer met spuitbussen of lastig aan te brengen lijmen.
  • Gezonder en milieuvriendelijk: PrintGRIP elimineert de noodzaak van schadelijke oplosmiddelen en lijmen in spuitbussen.
  • Kostenefficiënt: PrintGRIP is op de lange termijn goedkoper dan traditionele oplosmiddel-lijmen.
  • Langdurig gebruik: Eén vel gaat tot wel vier maanden mee en kan 400-600 shirts bedrukken voordat het gereinigd moet worden.
  • Eenvoudig te reinigen: De kleefkracht wordt gemakkelijk hersteld door simpelweg te poetsen met water en een harde borstel.

Hoe werkt PrintGRIP?

Het installeren en gebruiken van PrintGRIP is eenvoudig en snel. Hier is een stap-voor-stap uitleg:

  1. Voorbereiding: Begin met het aanbrengen van pallet tape op je pallet. Dit helpt bij het eenvoudig vervangen van de PrintGRIP-sheet wanneer dat nodig is.
  2. Bevestiging: Plaats de PrintGRIP-sheet met de gemarkeerde bovenkant naar boven en de kleverige achterkant naar beneden. Trek een deel van de beschermlaag af en bevestig de eerste centimeters.
  3. Luchtbellen verwijderen: Besproei de sheet met water om eventuele luchtbellen te verwijderen tijdens het verdere proces van het verwijderen van de beschermlaag.
  4. Vastzetten: Droog de sheet af en bevestig deze met tape aan de boven- en onderkant om verschuiven te voorkomen.

Extra accessoires voor optimaal gebruik

Naast de basisfunctionaliteit van PrintGRIP, zijn er verschillende handige accessoires beschikbaar om je ervaring verder te optimaliseren:

  • TUFF-sheets: Voor gemoltoneerd textiel, waar PrintGRIP minder geschikt is, kun je TUFF-sheets gebruiken om de pad af te dekken en toch spuitlijm te gebruiken.
  • PrintGRIP ink remover: Dit product verwijdert plastisol inkten zonder de PrintGRIP-pad te beschadigen, en is verkrijgbaar in handige 3.8 liter bussen.
  • Pallet Mask: Door je pallets eerst te bedekken met Pallet Mask, bespaar je tijd en moeite bij het verwijderen van PrintGRIP achteraf.
  • Scrubpad & handle: PrintGRIP kan verzadigd raken door textielstof, maar met een scrubpad en water herstel je eenvoudig de kleefkracht. De scrubpads passen in een handige houder voor optimaal gebruiksgemak.

Naast PrintGRIP biedt Dimix ook Spiritfilm aan, een hoogwaardige inkjetfilm voor het produceren van zeefdrukfilms. Dit maakt ons een one-stop-shop voor al jouw zeefdrukbenodigdheden.

Kortom…

PrintGRIP is een revolutionaire innovatie in de zeefdrukindustrie. Het biedt een eenvoudig te gebruiken, duurzaam en kostenefficiënt alternatief voor traditionele palletlijmen. Of je nu werkt met katoen, polyester of een mix van stoffen, PrintGRIP zorgt voor een stevige grip zonder rommel, terwijl je gezondheid en het milieu worden beschermd. Wil je efficiënter werken en besparen op kosten? Dan is PrintGRIP de oplossing die je zoekt!

Ga naar PrintGRIP producten